Sale bij ten Cate. Met kortingen tot wel -50% | Voor 15:00 uur besteld, volgende werkdag in huis* |

LtenCate

Over ten Cate


ten Cate biedt kwalitatief hoogwaardige ondermode voor iedereen. In de jaren zestig is ten Cate de eerste producent (ter wereld) van naadloze katoen/elastaan ondermode, een echte pionier op bodyfashion gebied. Tegenwoordig heeft ten Cate een heel breed assortiment. Naast de katoenen basics, maakt zij bijvoorbeeld ook functionele producten, zoals thermo en corrigerende ondermode. Maar ook mooie up-to-date fashion artikelen. Kwaliteit en comfort zijn door de jaren heen, altijd dé pijlers voor ten Cate geweest!

Geschiedenis van ten Cate

Het economisch herstel van Nederland tijdens de na-oorlogse jaren werd in de regio Twente zichtbaar door de groei van de textielindustrie. De regio was al ver voor de Tweede Wereldoorlog bekend om haar "textielnijverheid". "Nijver" staat in dit geval voor het arbeidsintensieve karakter van de textielindustrie.

Onderling drukten deze families hun welvaart uit in het aantal herten die zij hielden. Hiervoor werden zelfs openbare hertenkampen aangelegd, altijd vernoemd naar de sponsor ervan. Zo is het hert jarenlang als merksymbool voor ten Cate gevoerd. ten Cate was al snel een begrip in de regio en maakte niet veel later ook nationaal en internationaal naam. Honderd jaar succesvolle textielactiviteiten leverde het predicaat "Koninklijke" op. Tegenwoordig staat het van oorsprong familiebedrijf op de beurs als Royal Ten Cate. Lid van dit roemrijke geslacht was Loets ten Cate; voor hem was er echter, nadat vele neven en broers hem waren voor gegaan, geen plaats meer in het bedrijf.

Als jongste telg uit het gezin, ging hij tot groot verdriet van zijn moeder, op avontuur naar Amerika. Daar ontdekte hij de naadloze panty en hij verdiepte zich in het productieproces. Terug in Nederland beloofde hij zijn moeder in de regio te blijven op voorwaarde dat zijn vader hem het nodige startkapitaal bezorgde voor de start van een pantyfabriek. De toegevoegde eis dat dit onder de naam ten Cate zou gebeuren, werd na familieberaad ingewilligd. Vader verkocht omwille van de financiering een belangrijk deel van zijn kunstcollectie. Met de opbrengst kocht Loets ten Cate twee grote breimachines die vanuit Amerika naar Rotterdam verscheept werden. Vandaar ging het naar het dorp Geesteren, waar midden in de weilanden een betonnen plaat was gestort; na plaatsing van de machines werd er een hal omheen gebouwd. Op deze geschiedenisrijke plaats in Geesteren staat nog steeds het kantoor van L. ten Cate.

Loading...
Wacht a.u.b...