Sale bij ten Cate. Met kortingen tot wel -50% | Voor 15:00 uur besteld, volgende werkdag in huis* |

LtenCate

Maatschappelijk verantwoord ondernemen


Wij ondernemen met oog voor mens en milieu. Dit geld voor onze productielocaties, gebruikte grondstoffen, materialen en verpakkingen, maar zeker ook voor de inrichting van de bedrijfsprocessen. Als A-merk speler voor onder-, bad- en sportmode streven wij naar duurzame en transparante bedrijfsvoering. Vanuit dit oogpunt hebben wij drie belangrijke kernwaarden opgesteld waar we als bedrijf naar zullen streven:

- Transparant maken van onze productieketen zodat wij meer invloed kunnen uitoefenen op de omstandigheden van mens, milieu en maatschappij;
- Verbeteren verantwoord ketenbeheer op sociaal en milieugebied;
- Vermindering van de milieu-impact, zowel intern als extern.

Deze doelstellingen worden ondersteund door vier thema's die worden onderbouwd door concrete doelen. Deze doelen omvatten prestaties op maatschappelijk, economisch en milieugebied binnen de totale waardeketen, van het betrekken van grondstoffen tot en met het gebruik van onze producten door de consument.

De vier thema's:

1. Transparante keten

Transparantie krijgen in onze keten van katoenplantage tot productie.

2. Verantwoord ketenbeheer

- November 2017 moeten al onze leveranciers 100% BSCI geaudit zijn met als minimaal resultaat C.
- Vanaf december 2017 resultaat BSCI van C naar B verhogen bij onze BSCI-geauditeerde leveranciers.
- Op januari 2018 zijn alle producten volgens de richtlijnen van Oek-tex standard 100, productclass II geproduceerd.

3. Duurzame bedrijfsvoering

- Vanaf mei 2017 voldoen al onze nieuwe verpakkingen aan de eisen van een FSC-certificering.
- Vanaf eind 2018 worden alle plastic polybags die gebruikt worden voor productie of tijdens de productontwikkeling gemaakt van 100% biodegradable plastic.
- Vanaf 2018 worden de plastic zakken uit onze winkels vervangen door tassen gemaakt van FSC gecertificeerd papier

4. Maatschappelijke betrokkenheid

Vanaf medio 2017 willen wij een erkend leerbedrijf zijn.

Certificeringen

FTA - Foreign Trade Association

ten Cate is lid van de FTA, foreign Trade Association. De Foreign Trade Association (FTA) is de vereniging van de Europese en Internationale handel die de waarden van vrijhandel en duurzame handel promoot. Het brengt honderden detailhandelaren, importeurs, bedrijven en nationale vereniging bijeen om het politieke en wettelijke kader voor de handel te verbeteren. Bekijk hier de lijst met alle aangesloten organisaties, waar o.a. ten Cate en Tweka te vinden zijn.

BSCI - Business Social Compliance Initiative

BSCI is een initiatief van bedrijven die zich inzetten voor betere arbeidsomstandigheden in de wereldwijde toeleveringsketen. BSCI verenigt honderden bedrijven rond één gemeenschappelijke gedragscode en ondersteunt hen bij hun inspanningen ter bevordering van een ethische toeleveringsketen. BSCI brengt de sociale omstandigheden bij de leverancier in kaart. Hierbij wordt gelet op: kinderarbeid, aantal werkuren, lonen, veiligheid en gezondheid,
discriminatie, en het recht om zich te verenigen. Vervolgens bepaalt BSCI samen met de leverancier welke verbeteringen nodig zijn en hoe deze gerealiseerd kunnen worden.

SA8000 - Social Accountability

De SA8000 standaard vormt de basis voor veel andere keurmerken waaronder BSCI. SA8000 is een standaard voor betere arbeidsomstandigheden. SA8000 bevat veel onderdelen die je ook terug zien in de 'code of conduct' van de International Labour Organisation (ILO) van de Verenigde Naties. De belangrijkste eisen van SA8000 zijn:

- Geen kinderarbeid;
- Geen gedwongen arbeid;
- Een veilige en gezonde werkomgeving; een duidelijke aanpak voor het voorkomen van ongelukken op het werk; schone sanitaire voorzieningen en schoon drinkwater;
- Het recht op het organiseren in een vereniging of vakbond;
- Geen lijfstraffen;
- Een maximum op het aantal werkuren per week; niet meer dan 48 uur en 12 uur overwerk;
- En wettelijke minimum lonen.

terug

Loading...
Wacht a.u.b...